neděle 25. března 2012

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Tak tenhle film bych doporučila určitě všem, jestli se trochu zajímáte o druhou světou válku a nevadí vám válečné psychologické filmy. Příběh vypráví o osmiletém chlapci Brunovi, který se svou rodinou odjíždí z Berlína bydlet na venkov.jeho otec je důstojníkem německé armády - Nacista. Kousek od jejich nového domu je koncentrační tábor, kde pracuje jeho otec. Malý Bruno je obyčejný chlapec, který má své sny a má rád i svého otce, netuší a neví co se děje za velkými zdmi tábora.
Maminka mu zakáže si hrát v zádu za zahradou, ale děti jsou zvídavé, a Bruno i přesto neuposlechne a jde zkoumat ono zakázané místo. V pracovním táboře, žije chlapec Schuel, který je Žid. S malým Brunem se s přátelý přes plot a tzv.hranici. Brunovi rodiče nemají potuchy o přátelství obouch hochů. Jednoho dne, poprosímalý Shuel, aby mu pomohl najít tatínka v táboře, kterého nemohou najít. Shuel propašuje pruhované pyžamo, oblečení v němž všichni v táboře chodí a hodího přes plot malému Brunovi.
Bruno podkope plot a jde pomoc svému kamarádovi. Německá armáda, však přikáže další vyvraždění Židů v táboře. naženou všechny do sprch, malý chlapci také .... Otec a matka se snaží najít svého syna zavčasu, ale bohužel to se nepodaří. ...
Drama / Válečný 
Velká Británie / USA, 2008, 90 min

Režie: Mark Herman

3 komentářů:

Livien řekl(a)...

To zní jako hodně silný film. Hodně mě zaujal, ale asi se na něj nepodívám. Válečné i psychologické filmy mám ráda, ale nejsem si jistá, jestli bych tenhle zvládla.

Dajvla řekl(a)...

Tak tohle bys zvládla a možnost to vypnout máš vždy. Určitě by se ti to líbilo, i když je to velmi smutné, je jedna věc krásná. Že děti jsou děti a je jedno jakého původu jsou.

Amelie řekl(a)...

To bych chtěla vidět, díky.

Okomentovat

Krásný den všem

Ocenění blogu

Ocenění blogu