sobota 21. dubna 2012

Jak jsme si pořídili nového potkánka Kubíčka

Měli jsme potkánka Pecičku, ale ten skoro po třech letech krásného potkaního věku zemřel. Pak jsmě vždy zakoupili potkana ale vždy umřel, nerost, nejedl, nebo měl jinou nemoc. Většinou je to parazitama uvnitř střev zvířete. Mají to kočky, štěnata, potkánci.

Předevčírem jsme šli pro morčátka co máme doma koupit směsku a seníčko do zverimexu a měli ve výběhu, velké potkany. No velké, oni starý nejsou, ale jsou přerostlí a moc lidem se to nelibí, protože si myslí, že to jsou staré zvířata a nenaučí se. Jenže mi jsme si pecičku taky vzali takhle velkýho  abyl milionový. A tak jsme si vybrali kluka. Má srt jak pejsek Husky ( je to i druh potkanu) opravdu se taj jmenují podle typu zbarvení, Husky. Kubík byl takový akorát né úplně přerostlý, ale ani malinkatý. Koupili jsme si rovnou na něj klec. Kubík je hrozně hodný a je fakt mazel. Člověk se nemusí na něj bát šáhnout. Nevyžaduje hlazení, ale když už se hladí, nechá se a moc se mu to libí. Zatím jsme teda přišli, že mu jedou piškoty, ale jíst jen piškoty tak to by nešlo. On potkan je takový všežravec. Záleží na majiteli jak ho naučí. Někdo se dodržuje jen výživou pro hlodavce, semímka, senu, tráva, zelenina. Někdo preferuje stravu i se živočišnou složkou, vajíčka vařené, kousky, masa, brambory, rýže atd. Potkan prostě sežre všechno. Já volím tu druhou složku. Dávat vařené maso, vajíčko, rýže, zelenina, syrová, vařená a granulky.

Potkan potřebuje hodně pohybu, ale nemusí mít jedniznačně obrovský vývěh. My teď pro zvyknutí máme malou klícečku, na navyknutí je to nejlepší. Protože zvíře nikam neutíka a vy máte snadný přístup ke zvířeti. Potkánka naučeného lze nosit klidně na krku v mikině, v kapse atd. Náš potkánek Pecka to miluval. brali jsme ho i na výlety se psem.

Kubík je klidný povahy uvidíme dál jak ho naučíme. Vlastíček má z něho radost.





















1 komentářů:

Vendy řekl(a)...

Tak tenhle příšerka vypadá fakt sympaticky.
Pěkný potkánek, snad si u vás zvykne. Zatím to vypadá, že si pěkně hoví...

Okomentovat

Krásný den všem

Ocenění blogu

Ocenění blogu