pátek 25. května 2012

Problémi ve školce - Návštěva paní psychiatričky -


Včera jsme s paní ředitelkou byli v zájmu našeho Vlastíčka spolu u lékařky na dětské psychiatrii, kam Vlastíček chodí s ADHD, řešili jsme závažný problém, kde i sama paní psycholožka uznala a navrhla okamžité vyloučení ze školky – prostě najít jinou školku. Paní psychiatričce chodí Vlastíček zhruba 8 měsíců. Žádná pomoc, žádné zlepšení není, bereme poctivě léky. Paní psychiatřičce si školka stále stěžuje na agresivitu Vlastíčka vůči dětem v kolektivitu. Paní psychiatrička uznala nám, že to vidí už z problému školky, kde k Vlastíčkovi nepřistupují hezky. Vlastík je pak už agresivní jen z principu. Děti mu ubližují a to vidět nikdo nechce. Prý se jedná o celkový špatný přístup k Vlastíčkovi tak i mně. Paní doktorku rozčílilo stejně jako mě to, že když jsem nabídla školce asistenta pro Vlastíka, školka i hned zamítla, psychiatrička navrhovala také školce toto řešení, ale školka se brání. Přitom mají status se speciálními třídami. Na co? Co tam dělají? Paní doktorka nám pomůže napsat papír pro vyřazení ze školky a musíme si najít jinou speciální školu v okolí. Naše firma nabízí právě asistenci do školek pro děti autisty a ADHD a nebo jinak tělesně či psychicky znevýhodněné klienty, nikdy se asistenti nesetkali s takovýmhle přístupem a to máme mnohem “zlobivější“ děti, než je Vlastíček. Vlastíček má ADHD a tam provokování, přerušování druhého v mluvení – skákaní do řeči, impulzivita, nervozita, labilita, agrese prostě patří. Vlastík trpí i hyperkinetickou – to je nadměrný pohyb cukání celého těla, neustaviční pohyb v sedě, v leže, špatný spánek, špatné stravování.
Vlastíček dokáže být někdy opravdu ošklivý a sama kolikrát jsem viděla jak děti napadne, ale problém je pořád tam v té školce, kdy on je degradovaný v tom, že ho děti mezi sebou nepřijali on se moc snaží a oni stejně jsou ošklivý a jakmile děti cejtí největší podporu v učitelce tím toho Vlastíčka ještě více šikanují. Sama jsem byla svědkem jak ho ponižují. Vlastík je zlý už automaticky, nebo při malém odmítnutí a podráždění. Ah jo je tohle hrozný boj. Hledáme novou školu přes paní ředitelku. Ráda bych ho umístila v “naší školce“ kde od vidění Vlastíček zná z práce naše asistenti. Uvidíme jak se to vyvrbí, brzy budou prázdniny, Vlastíček si odpočine. Snad zase bude lépe. Vlastíček je moje dítě, sama nejlépe vím jaké mé dítě je.

4 komentářů:

Helena Davidová řekl(a)...

Dájo, tohle je asi opravu hodně složité! Přeji hodně síly! Svoji pravdu máte asi všichni, je to nejvíc o tom, aby jste se domluvili... Ale pro v MŠ odmítli asistenta, to fakt nechápu.
Přeju klidné dny, pa Helena

Amelie řekl(a)...

To je mi moc líto. Mám 2 děti s ADHD, tak to chápu. Jendu taky ve školce nechtějí...

Daja řekl(a)...

Také mi nebere mozek proč nechtějí asistenta!Měl by zůstat v normální školce a na pomoc všem by měl být asistent,ten by měl korigovat různá nedorozumění mezi dětmi,moc bych chtěla aby se Vám všem problémy dobře vyřešily.Daja

ilon řekl(a)...

Ach jo, Darinko, tohle je moc a moc smutné... Hodně síly přeji ... :-)

Okomentovat

Krásný den všem

Ocenění blogu

Ocenění blogu